A pizzasütés rejtelmei...
Őszintén megosztjuk veletek!
Gondoltuk összegyűjtük nektek röviden, hogy valójában mik is szükségesek ahhoz, hogy otthon süssetek magatoknak pizzát. Lássuk gyorsan…
![](https://www.donfredo.hu/wp-content/uploads/2019/02/pizza-otthon.jpg)
Milyet is együnk?
Egy jó pizza elkészítéséhez szükséges megtervezni, hogy milyen pizzát is szeretnénk enni és ehhez milyen hozzávalókra lesz szükségünk. Ezek közül van-e minden otthon vagy el kell menni bevásárolni? Túl sokat se vegyünk, de ha kevés a feltét csak tésztát eszek?
A jó recept elengedhetetlen...
A pizzarecept őrzött recept, hiszen manapság már számtalan van fent az interneten is, de vajon ebből melyik finom elkészítés után?
A problémás lehet amennyiben csak 1-2 pizzát sütnél, hiszen a legtöbb recept 4 pizzától kezdődik. A jó tészta bedagad, sokasodik..
Hány főre készítsünk?
A legtöbb család, amikor pizzát süt egyszerre több tepsivel készít, hiszen nincs értelme fél adagokat begyúrni. Akkor dőzsi van. Viszont vannak napok, hogy nem jut már időnk és energiánk a konyhában állni.
![](https://www.donfredo.hu/wp-content/uploads/2019/03/otthon-is-lehet.jpg)
Elkészítés menete
A tészta összeállítására és begyúrására rengeteg technikát látni az interneten. Van aki a dagasztó gépre esküszik, van aki a kézi gyúrásra. Fontos, hogy hagyjuk pihenni (kelni a tésztát). Ehhez szükséges eltalálni a pontos élesztő mennyiséget, hogy ne legyen „élesztőízű” az egész…
Miben süssem kérdésre a hagyományos tepsi is tökéletes, ha nem ragaszkodsz a kör alakú végeredményhez.
Meddig süssem, hány fokon? Ki mire esküszik, rengeteg helyen alacsonyabb hőfokot írnak, mint a tradícionális olasz kemencék. A sütési idő, pedig a pizza széle barnuljon és ha alányúlsz egy elmelőkanállal ne legyen nyers a tészta alja. Egy biztos, a jó sütő elengedhetetlen!
Feltétek mérete? Hogy lesz könnyen harapható? Sokan csak feldobálják, hogy haladjanak a dologgal, viszont sokkal összetettebb „feldíszíteni egy pizzát”, mint azt elsőre tűnik. Minél apróbbra van szeletelve a feltét, annál könnyebben fogyasztható! Viszont ez időigényes feladat.
Finom lesz-e?
Ha nincs túl sok tapasztalatunk a konyhában, akkor igen rizikós lehet elsőre egy jó ízű pizzát készíteni, ami minden téren toppon van. Viszont kitartás, hiszen a gyarkolat teszi a mestert! Szánj rá időt és Te is lehetsz pizza mester! 😉
Lehet egyszerűbben is!
Kényelmesebb, gyorsabb és egyszerűbb megoldás lehet, ha pizzát ennétek. Egyre többen bízzátok szakácsainkra a PIZZAKÉSZÍTÉS feladatát, hiszen ők napi szinten ezt csinálják, bőven van gyakorlatuk benne!
Valljuk be ez igen összetett...
Otthon sütés esetén:
- Elkészítés idő: 2-3 óra
- Sok rizikó faktor lehet
- Nagy adag, sok marad
- Be kell vásárolj hozzá
Rendelsz a Fredóból:
- Maximum 1 órán belül eheted...
- Nincsenek rizikó faktorok...
- Pont amennyi szükséges...
- Házhoz visszük melegen...
Már 1.500 Ft-tól KÉSZ PIZZÁT kapsz!
Ezt azért jó tudni...
Köszönjük, hogy elolvastad rövid cikkünket: „Az otthoni pizzasütés rejtelmeiről..„, így már te is tudhatodm, hogy van, amikor sokkal jobban megéri a Don Fredóból lerendelni kedvenc pizzádat!
![](https://www.donfredo.hu/wp-content/uploads/2017/08/Logo2017.png)
Ezeket láttad már?
A legújabb beszámolók és érdekességek:
Karácsonyi bőség tálak Elérhető árakon! Szarvas belterületén INGYENES kiszállítással! SÜLTES TÁL ( 2 személyre ) 2 szelet Cigány pecsenye 2...
Megnézem >>Kaparós a Don Fredóban! Most igazán megéri nálunk rendelni! A finom ételek és jó árak mellett most minden 3.000 Ft...
Megnézem >>Húsvéti ízek a Don Fredóban! Az idei húsvétkor is előnyben a házias Magyar ízek… Készen állsz? Mutatjuk melyik pizzákkal hozhatod...
Megnézem >>