1.) Minőségi alapanygok
A jó pizza alapja a megfelelő hozzávalók mennyiségétől és minőségétől is függni fog. Fontos, hogy már magát a pizzatészát miből és hogyan készítjük el. Megfelelően hólyagos lesz-e kelés után? Kiadja-e a tervezett mennyiséget?
Majd a kinyújtott tésztára milyen feltéteket pakolunk. Mi mivel passzol össze?
2.) Megfelelő sütési körülmények és idő
Lényeges, hogy a pizzát meddig kell sütnünk.
Nagy hőfokon keveset, alacsony hőfokon sokági vagy netán a kettő között?
Nyers még? Vagy már túl száraz?
Ezek a veszélyek fennállhatnak, ha házilag készütjük el a pizzánkat.
3.) Tökéletes szeletelés
A pizzát általában 8 szeletre vágjuk. Hiszen először félbe vágjuk.
Ez gyors folyamat lehet a megfelelő pizzaszeletelővel a birtokunkban.
Majd elfordítva a tányért (így kézre esik) újra félbe vágjuk merőlegesen az előző metszésünkkel. Így kapunk négy negyedet, majd ezeket is félbe vágjuk. A megfelelően elvágott pizzaszeletek könnyen elvehetők a tányérról vagy könnyen kivehető a dobozból.
Sok helyen nincs megfelelően elvágva a pizza
és kellemetlen abba az esetben, ha máris ennéd.
Megoldás lehet?
A Don Fredonál több éves talasztalattal a hátunk mögött tudjuk már az igazán jó pizza tészta receptjét és elkészítési módját. Az éttermünkben az ízekért felelős személyek kitűnő szakmaisága révén, pedig úgy pakoják a neked a feltéteket az általad kiválaszott pizzára, hogy a sütés után biztosan ízleni fog neked.
A tökéletesre szeletelve tálalkuk, dobozoljuk nektek!
Ne feledd, ha nincs időd vagy kedved házilag pizzát csinálod,
akkor feltétlen hívd a Don Fredo-t!
Mi segítünk, elkészítjük. Neked / nektek csak el kell fogyasztanotok!