A pizzasütés rejtelmei...

Őszintén megosztjuk veletek!

Gondoltuk összegyűjtük nektek röviden, hogy valójában mik is szükségesek ahhoz, hogy otthon süssetek magatoknak pizzát. Lássuk gyorsan...

Milyet is együnk?

Egy jó pizza elkészítéséhez szükséges megtervezni, hogy milyen pizzát is szeretnénk enni és ehhez milyen hozzávalókra lesz szükségünk. Ezek közül van-e minden otthon vagy el kell menni bevásárolni? Túl sokat se vegyünk, de ha kevés a feltét csak tésztát eszek?

A jó recept elengedhetetlen...

A pizzarecept őrzött recept, hiszen manapság már számtalan van fent az interneten is, de vajon ebből melyik finom elkészítés után?

A problémás lehet amennyiben csak 1-2 pizzát sütnél, hiszen a legtöbb recept 4 pizzától kezdődik. A jó tészta bedagad, sokasodik..

Hány főre készítsünk?

A legtöbb család, amikor pizzát süt egyszerre több tepsivel készít, hiszen nincs értelme fél adagokat begyúrni. Akkor dőzsi van. Viszont vannak napok, hogy nem jut már időnk és energiánk a konyhában állni.

Elkészítés menete

A tészta összeállítására és begyúrására rengeteg technikát látni az interneten. Van aki a dagasztó gépre esküszik, van aki a kézi gyúrásra. Fontos, hogy hagyjuk pihenni (kelni a tésztát). Ehhez szükséges eltalálni a pontos élesztő mennyiséget, hogy ne legyen "élesztőízű" az egész...

Miben süssem kérdésre a hagyományos tepsi is tökéletes, ha nem ragaszkodsz a kör alakú végeredményhez.

Meddig süssem, hány fokon? Ki mire esküszik, rengeteg helyen alacsonyabb hőfokot írnak, mint a tradícionális olasz kemencék. A sütési idő, pedig a pizza széle barnuljon és ha alányúlsz egy elmelőkanállal ne legyen nyers a tészta alja. Egy biztos, a jó sütő elengedhetetlen!

Feltétek mérete? Hogy lesz könnyen harapható? Sokan csak feldobálják, hogy haladjanak a dologgal, viszont sokkal összetettebb "feldíszíteni egy pizzát", mint azt elsőre tűnik. Minél apróbbra van szeletelve a feltét, annál könnyebben fogyasztható! Viszont ez időigényes feladat.

Finom lesz-e?

Ha nincs túl sok tapasztalatunk a konyhában, akkor igen rizikós lehet elsőre egy jó ízű pizzát készíteni, ami minden téren toppon van. Viszont kitartás, hiszen a gyarkolat teszi a mestert! Szánj rá időt és Te is lehetsz pizza mester! 😉

Lehet egyszerűbben is!

Kényelmesebb, gyorsabb és egyszerűbb megoldás lehet, ha pizzát ennétek. Egyre többen bízzátok szakácsainkra a PIZZAKÉSZÍTÉS feladatát, hiszen ők napi szinten ezt csinálják, bőven van gyakorlatuk benne!

Valljuk be ez igen összetett...

Otthon sütés esetén:

  • Elkészítés idő: 2-3 óra
  • Sok rizikó faktor lehet
  • Nagy adag, sok marad
  • Be kell vásárolj hozzá

Rendelsz a Fredóból:

  • Maximum 1 órán belül eheted...
  • Nincsenek rizikó faktorok...
  • Pont amennyi szükséges...
  • Házhoz visszük melegen...

Már 1.500 Ft-tól KÉSZ PIZZÁT kapsz!

Ezt azért jó tudni...

Köszönjük, hogy elolvastad rövid cikkünket: "Az otthoni pizzasütés rejtelmeiről..", így már te is tudhatodm, hogy van, amikor sokkal jobban megéri a Don Fredóból lerendelni kedvenc pizzádat!

Jegyél jó fej és oszd meg másokkal!